March 11, 2009

DSURY Pemimpin Yang Akar Umbi Dan Melayu Perlukan


DSURY-(DATO SERI UTAMA DR RAIS YATIM), Adalah jawapan kepada salah satu kerusi naib presiden UMNO yang bakal dipertandingkan bermula hujung mac ini.Jika ahli dan yang penting perwakilan termasuk ketua bahagian, timbalan ketua bahagian, ketua pemuda, ketua wanita, ketua puteri dan Naib Ketua Bahagian (G6) dan perwakilan YANG DIPILIH OLEH AHLIMNTERJERMAHKAN HASRAT MEREKA BUKAN HASRAT PERIBADI PERWAKILAN(DALAM BAHASA MUDAH WAKIL UNDI AKAR UMBI)-G7 melihat program hujah di tv 9 malam tadi pasti mengapa tidak orang seperti DSURY perlu diberikan tempat kerana matlamtanya jelas mengembalikan UMNO kepada kekuatannya semula dan memartabatkan bahasa, ekonomi dan budaya bangsa Melayu.Carilah mana-mana pemimpin yang kalau bercakap pasti diselangi dengan pantun dan madah pujangga, seorang yang cukup arif mengenai undang-undang dan boleh dikatakan mahir dalam sejarah.DSURY , telah menghasilkan beberapa buah buku yang begitu tinggi tahap keintelektualannya serta telah menulis berpuluh-puluh rencana berkaitan bidang yang telah menjadi kepakarannya.Tetapi yang lebih penting ialah DSURY seorang yang mudah didampingi dan mereka yang berkerja serta tidak SOMBONG.Saya berdoa kehadrat Allah SWT supaya salah satu kerusi naib Presiden UMNO menjadi Milik DSURY , InsyaAllah..

4 comments:

D'ACCORD said...

sy juga berhrp begitu DSURY mampu mengembalikan kepercayaan Melayu kepada UMNO dan masyarakat kepada BN.. sesungguhnya kemampuan DSURY menjawab segala soalan yang diajukan oleh Prof.Agus smlm memperlihatkan ketokohannya, namun begitu sejauh mana ianya mampu diterjemahkan kepada akar umbi yang langsung tidak tahu menahu tentang hal ehwal undang² ini? persoalannya lagi, adakah DSURY akan menggunakan pendekatan undang-undang sebagai satu cara untuk mendekatkan BN dengan rakyat? semoga DSURY diberi mandat oleh masyarakat melayu untuk menerajui tampuk kepimpinan UMNO..

sekadar melontarkan pandangan.. (http://akuben.blogspot.com)

APPLE PIE said...

d'accord,
dsury melalui perkhidmatan dibawah Tun Razak, Tun Hussin, Tun Dr Mahathir dan Dato Seri Abdullah..Melihatkan track record beliau yang cemerlang dan terbilang ini saya yakin dsury boleh melakukkan sesuatu untuk UMNO dan Melayu, InsyaAllah.."nampak ke saya semalam"...

Nida said...

Alangkah bagusnya kalau ramai umat Islam seperti Endorgan (Turki) yang memperkatakan tentang hak Palestin di persidangan ekonomi dunia.... tersentak Perez ketika itu. Semoga lebih ramai yang berjuang ke jalan yang benar....hidup bangsa Melayu.

nazirul mubin said...

daulah islam di mana